دسته : -پژوهش های دانشگاهی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 122 KB
تعداد صفحات : 26
بازدیدها : 369
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایل
تصمیم برونسپاری یا تامین داخلی یک فعالیت، یکی از پیچیدهترین تصمیمات سازمانی به شمار میرود. اتخاذ این تصمیم، به عنوان بخش نخست فرایند برونسپاری، مستلزم شناسایی کلیه عوامل تاثیرگذار است. منافع برونسپاری از یک سو و خطرپذیریها و موانع موجود از سوی دیگر بررسی همه جانبه و دقیق این تصمیم را اجتناب ناپذیر ساخته است.
در این بخش از گزارش با توجه به مطالعات گستردهای که در پیشینه موضوع انجام گرفته، عوامل متعدد مؤثر بر تصمیم برونسپاری شناسایی شده، مدلی مفهومی برای تصمیمگیری ارائه شده است. در این مدل، عوامل موثر بر تصمیم برونسپاری از شش وجه مختلف نگریسته شده است.
قسمتی از متن:
این وجه بر چگونگی انجام داخلی فعالیت متمرکز است. نوع فنّاوری یا تجهیزات مورد استفاده و میزان وابستگی فعالیت مورد نظر با سایر فعالیتهای سازمان در این وجه مورد بررسی قرار میگیرند. سوالاتی که باید به آنها پاسخ گفت عبارتند از:
در صورتی که بانک برای انجام فعالیت از فنّاوری یا تجهیزاتی پیشرفتهای استفاده میکند که نقش بسزایی در ارائه مطلوب خدمات بانک دارند، تمایل کمی به برونسپاری فعالیت وجود دارد.
میزان وابستگی به سایر فعالیتها بر ماهیت اجرایی آن تاثیر گذار است. هرچه تعداد فعالیتهایی که از برونسپاری فعالیت تاثیر میپذیرند بیشتر باشد تمایل به برونسپاری کمتر میگردد.
در مواردی كه حجم فعالیتی در بانك به اندازه لازم برای تحقق صرفه جویی به مقیاس نیست، آن فعالیت برون سپاری میشود. به عبارت دیگر شركتها تمایل کمی به تامین داخلی فعالیت یا خدمتی دارند كه به ندرت انجام میشود.
در مواردی به دلیل اهمیت فعالیت كنترل كیفیت خدمت ارائه شده ضرورت بیشتری دارد. هر چه نیاز به کنترل بیشتر باشد هزینه های ناشی از آن نیز بیشتر میگردد. بدین ترتیب تمایل به برونسپاری کمتر میگردد.
انجام برخی فعالیتها در حوزه تخصصی سایر مؤسسات به شمار میرود. انجام داخلی چنین فعالیتهایی مستلزم سرمایهگذاری زیاد بر تجهیزات و داراییهایی است که تنها برای انجام همان فعالیتها کاربرد دارند. بنابراین هر چه فعالیت از حوزه فعالیتهای تخصصی بانک دورتر باشد تمایل به برونسپاری ان افزایش مییابد.
این وجه بر عوامل مرتبط به کارکنان همچون روحیه، انگیزه و آموزش آنها تمرکز دارد.
سؤالاتی که در این وجه باید پاسخ داده شوند عبارتند از:
برونسپاری معمولاً با ایجاد احساس عدم امنیت شغلی در کارکنان و اثر منفی بر روحیه، وفاداری و انگیزه شغلی آنها همراه است. هر چه این تاثیر بیشتر باشد تمایل به برونسپاری کمتر میشود.
در صورت امکان میتوان کارکنانی را که فعالیت آنها برونسپاری میشود را برای احراز پستهای جدید آموزش داد. این امر از اثرات منفی برونسپاری بر کارکنان میکاهد.
در مواردی که برای انجام داخلی فعالیت نیروی انسانی متخصص موجود است، برونسپاری با مقاومت بیشتری از طرف کارکنان روبرو خواهد بود. در این حالت برونسپاری فعالیت با ریسک بیشتری همراه است.
در این وجه به مقایسه هزینه تامین داخلی فعالیت در مقابل هزینه برونسپاری آن پرداخته میشود. هر قدر منافع حاصل از برونسپاری فعالیت بیشتر باشد، تمایل به برونسپاری بیشتر است. این وجه بطور کامل در مدل کمّی برونسپاری بیان میشود.
خرید و دانلود آنی فایل