دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 383 KB
تعداد صفحات : 104
بازدیدها : 652
برچسبها : سبک اسناد دیابتی باورهای فراشناختی راهبردهای کنترل فکر
مبلغ : 36000 تومان
خرید این فایلاین تحقیق دارای فهرست مطالب کامل ، منابع کامل ، جداول و نمودارهای مربوطه و در قالب ورد و قابل ویرایش می باشد.
چکیده:
هدف از پژوهش حاضر مقایسه باورهای فراشناختی و راهبردهای کنترل فکر و سبک های اسناد در بین افراد دیابتی و سالم می باشد. جامعه پژوهش حاضر شامل تمامی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان ها و مطب های تخصصی شهر اردبیل در نیمه اول سال 1394 می باشد. روش تحقیق حاضر علی مقایسه می باشد و روش نمونه گیری به صورت در دسترس می باشد. به این صورت که در مرحله اول از میان بیماران دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان ها و مطب های تخصصی شهر اردبیل تعداد 35 نفر و از میان افراد سالم تعداد 35 نفر انتخاب شد. برای گردآوری داده از پرسشنامه های پرسش نامه سبک اسنادی (ASQ)، پرسشنامه فراشناخت (MCQ) و پرسشنامه کنترل فکر در این پژوهش استفاده شد. برای بررسی فرضیه پژوهش از آزمون مانوا استفاده شد. یافته این تحقیق نشان داد که بین مولفه های باورهای فراشناختی در بین دو گروه بیماران مبتلا به دیابت و افراد سالم تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0<p) و میانگین نمرات متغیرهای مفروض در بین نمونه های گروه دیابتی بیشتر از گروه سالم است و تنها در بعد خودآگاهی شناختی بین دو گروه تفاوت وجود ندارد. می توان نتیجه گرفت که افراد مبتلا به دیابت به علت نیاز به آموزش برای افزایش باورهای فراشناختی خود دارند.
واژگان کلیدی: فراشناخت، کنترل فکر، سبک های اسناد، افراد دیابتی
پنیتریچ و دیگروت (1990) براساس پژوهشی که روی دانش آموزان پایه هفتم در دروس علوم و زبان انگلیسی داشته است، به این نتیجه رسیدند که فراشناخت با عملکرد یادگیری دانش آموزان رابطه مثبت دارد.
شومر (1993) میان توانایی شناختی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه وجود دارد. هر چه توانایی های شناختی دانش آموزان بالاتر باشد، پیشرفت تحصیلی بهتری خواهند داشت.
اسنوک و همکاران (2001) در پژوهشی، آموزش گروهی شناختی- رفتاری را روی 24 بیمار دیابتی نوع یک اجرا کردند. اطلاعات این پژوهش از طریق پرسشنامه های بهزیستی (WBQ-12)، رفتارهای مراقبت از خود در دیابت و پرسشنامه ترس از هیپوگلسمی گردآوری شد. نتایح نشان داد که مقادیر هموگلوبین گلیکوزیله (شاص سنجش قند خون) بیماران 8/0 درصد کاهش پیدا کرد.
...
لا، ریجسدیک و الی (2006) در پژوهش خود بین سبک اسنادی نوجوانان و نشانه های افسردگی بعدی، رابطه معنی داری یافتند. لا و همکاران، مدلی طراحی کردند تا نقش عوامل محیطی و ژنتیکی را بر سبک های اسنادی بررسی کنند. تاثیر عوامل ژنتیکی به عنوان میانجی سبک های اسنادی مورد تایید قرار گرفت.
در پژوهش ایزومی و همکاران (2015) با عنوان ترشح بزاق statherin در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده به این نتیجه دست یافتند که سنتز و ترشح statherin در بیماران دیابتی کاهش می یابد و این کاهش خاص غدد بزاقی است. به عنوان ترشح بزاق statherin به خطر بیافتد منجر به افزایش خطر ابتلا به بهداشت دهان و دندان، در این مطالعه نشان می دهد که ارزیابی سلامت دهان و دندان معمول این بیماران ضروری است.
...
دیابت یا بیماری قند، یک اختلال متابولیک (سوخت و سازی) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین می رود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط مکانیزم های مختلفی است. دیابت دو نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین می شود و در نوع دو مقاوت پیشرونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلول های بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود (گوگوین و گیلبرت، 2014). در دیابت نوع دو مشخص است که عوامل ژنتیکی، چاقی و کم تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند. خود مراقبتی دیابت به عنوان مجموعه ای از رفتارها (تنظیم برنامه غذایی، انجام ورزش، مصرف داروها، خود پایشی سطوح قند خون یا ادرار و مراقبت از پاها) آنها تعریف شده است که بیماران مبتلا به دیابت، را به طور روزانه برای دستیابی به کنترل دیابت انجام می دهند (رحیمیان بوگار و همکاران، 2010). این رفتارها موجب پیشگیری از عوارض زودرس و دیررس بیماری گردیده و زندگی طولانی مدت را برای بیمار تضمین می کنند (آدامز و همکاران، 2013). بیماری دیابت در قلب مسایل رفتاری است و عوامل روانشناختی و اجتماعی نقش حیاتی در مدیریت آن دارند (سنوک و همکاران، 2005)، تا جایی که برخی صاحب نظران همچون گلاسگو[1] آن را در حقیقت یک مسأله رفتاری و یک بیماری خود-مراقبتی قلمداد می کنند (سنوک و همکاران، 2006).
خرید و دانلود آنی فایل