دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 130 KB
تعداد صفحات : 198
بازدیدها : 319
برچسبها : ساختار قدرت هوش هیجانی مردسالاری زن سالاری خانواده
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلمعرفی پایان نامه بررسی رابطه هوش هیجانی زنان معلم شهرستان ابهر با ساختار قدرت در خانواده
چکیده
این پایان نامه در جهت بررسی رابطه هوش هیجانی زنان معلم شهرستان ابهر با ساختار قدرت در خانواده صورت گرفته است. که در این پژوهش فرضیه ها به صورت رابطه هوش هیجانی با ساختار قدرت در خانواده زنان معلم رابطه بین مولفه های مهارتهای درون فردی زنان شامل (خودآگاهی هیجانی، جرات مندی، حرمت نفس، خود شکوفایی. استقلال عمل) با ساختار قدرت در خانواده بر اساس الگوی حاکمیت مرد، رابطه بین مولفه های مهارتهای درون فردی با ساختار قدرت در خانواده بر اساس الگوی حاکمیت مرد می باشد.
در این پژوهش به جهت بررسی فرضیه ها و پاسخ به آنها 40 نفر از زنان معلم در شهرستان ابهر به روش تصادفی انتخاب شدند که متاهل بوده و پنج سال از زمان تاهل آنها گذشته باشد و با همسران خود زندگی کنند.
ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش تست هوش هیجانی بار - ان با 90 سوال که در ایران استاندارد شده و تست خود ساخته ساختار قدرت که شامل 26 سوال می باشد. که هر دو به روش لیکرتی نمره گذاری می شود تست ساختار قدرت از بعد از زن سالاری، مرد سالاری و الگوی مشارکتی و ضعیف را در خانواده مشخص می سازد. روش به کار گرفته شده در این پژوهش شامل آمار توصیفی فرمول همبستگی پیرسون آمار استنباطی t به منظور بررسی ارتباط معنی دار بودن متغیرها استفاده شده است.
می توان ضرورت پایان نامه را اینگونه ترسیم کرد که بسته به اینکه نوع ساختار قدرت در خانواده چگونه باشد به چه شکلی با هوش هیجانی زنان ارتباط پیدا می کند؟ و در حقیقت از آنجا که تقسیم قدرت عادلانه با رضایت زناشویی همبستگی دارد و هوش هیجانی بالا نیز با رضایتمندی زناشویی، لذا به نظر می رسد نوعی ارتباط بین این دو مقوله موجود است که نیاز به بررسی وضعیت هوش هیجانی زنان و ساختار قدرت در خانواده می باشد.
تعاریف واژه ای
نوعی هوش اجتماعی که مشتمل بر توانایی کنترل هیجانهای خود و دیگران و تمایز بین آنها و استفاده از اطلاعات برای راهبرد تفکر و عمل می باشد. منظور از میزان هوش هیجانی آزمودنیها همان نمره ایست که از پرسشنامه هوش هیجانی بارن بدست می آید.
منظور از ساختار قدرت در خانواده الگوهای تصمیم گیری زوجین در هزینه ها، خرید امکانات، تربیت فرزندان و غیره می باشد.
در این پژوهش نمره افراد در پرسشنامه ساختار قدرت مشخص کننده نوع ساختار قدرت (مردسالاری، زن سالاری، الگوی مشارکتی) می باشد.
در این پژوهش جنسیت به عنوان متغیر کنترل در نظر گرفته شده است.
ساخت خانواده مجموعه نامرئی انتظارات عملکردی است، که شیوه های مراوده یا کنشهای اعضای خانواده را سازمان می دهد. خانواده سیستمی است که عملکرد آن از طریق الگوهای مراوده ای صورت می گیرد. الگوهای مراوده ای، رفتار اعضای خانواده را منظم می کند و سیستم مقید کننده، باعث تداوم آنهاست. این الگوها همگانی و مستلزم قواعد جهانی است که بر سازمان خانواده حکومت می کند. نمونه آن سلسله مراتب قدرت است که باید وجود داشته باشد تا والدین و فرزندان از سطوح متفاوت اقتدار برخوردار باشند.
فصل اول
مقدمه
بیان مساله
ضرورت پژوهش
اهداف پژوهش
سوالات تحقیق
تعاریف واژه ای
فصل دوم
مقدمه
ساختار خانواده
کارکردهای خانواده
تعریف عام قدرت
تعاریف قدرت در حوزه خانواده
تئوری منابع
دیدگاه فیمینیسمها
مفاهیم قدرت در خانواده
انواع قدرت در خانواده
زن و خانواده
هیجان
فیزیولوژی هیجان
هوش هیجانی و مفهوم توانایی ذهنی
دیدگاه شخصیتی - اجتماعی - هیجانی هوش هیجانی ( مختلط )
نظریه گلمن
کارکردهای هوش هیجانی
هوش هیجانی، تفکر و رفتار اجتماعی
هوش هیجانی، انطباق بارویکردهای استرس زا
ارتباط هوش هیجانی و سلامت روانی
مروری بر تحقیقات انجام شده
فصل سوم
روش پژوهش
ابزار تحقیق
پرسشنامه هوش هیجانی
کاربرد پرسشنامه
دامنه سنی
اعتبار و پایایی
هنجاریابی در ایران
پرسشنامه ساختار قدرت در خانواده
اعتبار و پایایی
نمره گذاری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
پیشنهادات
محدودیت ها
منابع